Asunnon myynti ja ostaminen jatkuu normaalisti pääkaupunkiseudulla
Moni asunnonomistaja on kerennyt miettimään, miten koronaepidemia vaikuttaa asuntokauppaan. Kannattaako nyt ostaa tai myydä asunto, vai olisiko sittenkin parempi vaan odottaa kriisin laantumista? Suomen kovimpaan välittäjäkaartiin kuuluva Riina Kalavaara on yhtä mieltä asiasta: asunnon myynti ja ostaminen jatkuu normaalisti pääkaupunkiseudulla.

Koronavirusepidemia on lyhyessä ajassa saanut suomalaiset varpailleen, sillä epidemia on vaikuttanut terveyden ohella myös monen suomalaisen talouteen. Yritykset ovat ilmoittaneet irtisanomisista ja lomautuksista. Monet pienyrittäjät ovat tiukoilla, kun suomalaiset ovat vetäneet kukkaron nyörit tiukille. Myös sijoittajan elämä on ollut yhtä vuoristorataa, sillä sijoitussalkusta on voinut sulaa sievoinen siivu. Myös asunnonomistajia huolettaa, mitä asuntojen hinnoille tulee tapahtumaan.
Tämä erikoistilanne on muuttanut asuntotrendiä ja asiakkaat etsivät entistä useammin isompia ostokohteita kaupunkien reuna-alueilta. Asunnonostajat ovat alkaneet miettimään vaihtoehtoisia lisäneliöitä tai lisähuoneita, sillä usein tilaa löytyy enemmän kaupunkien reuna-alueilta. Koulujen ja toimistojen ollessa suljettuina, on arki ollut haastavampaa, kun asunnon neliöitä on vähemmän käytettävissä.

Koronaepidemia on saanut ihmiset miettimään asumistarpeitaan ja tarkastelemaan myös vaihtoehtoisia ratkaisuita omaan asumiseen. Kalavaara uskoo, että tästäkin selvitään positiivisen mielen ja yhteisen tekemisen kautta ja ainahan asunnon vaihtamiselle on tarvetta koska elämäntilanteet vaihtuvat.

Onko sinulla tarvetta asunnon myymiselle? Varaa ilmainen arviokäynti tästä.
Muut blogipostit: